SOULI WEEK - DAY 5

Dag 5 - Kraft, njutning, och tillit.

God morgon fina vänner och varmt välkommen till en ny magisk dag med massa med möjligheter, och till dag 5 av Souli Week. Wow, dag fem av fem, hur känns det? Oavsett om du varit med varje dag, eller några gånger, eller bara en morgon - så har du gett dig själv det du kunnat. Jag önskar att du tackar dig själv. Tacka dig själv för att du tog beslutet att vara med, prioriterat stillhet, vågat stanna upp, reflekterat i närvaro, och förhoppningsvis återupptagit och/eller stärkt kontakten med dig själv på olika plan. Det är självkärlek.

Jag hoppas att du kan ge dig själv en stund vart inget annat får störa. Skapa dig en mysig atmosfär. Rena gärna dig själv och platsen. Det är tid för närvaro och soul care fina du.

Dagens tips på guidad meditation är:

7min meditation - Feel to heal

13min meditation - Loving and listening to yourself

21min meditation - Healing energy of love

Dagens reflektionsfrågor

Välj om du vill reflektera till tystnad eller givande musik, här är ännu en annan mysig reflektionslista.

  • Hur känner du dig just nu? Vad bär du på för känslor den här morgonen?
  • Vad ger dig och ditt liv mening idag?
  • När njuter du? Vad är njutning för dig? Hur kan du njuta lite mer idag? 
  • Vad drömmer du om? Hur kommer det sig att du drömmer om just det?
  • Om du visste att du hade all stöttning du behöver - vad skulle du ta för handling då? 
  • Hur känns det att du bär kraften för ditt liv? Kan du känna att du faktiskt besitter sån otrolig kraft, har tillgång till attraktionslagen, och stöttning från universum. Om inte, vad tror du att det beror på? 
  • Du är fantastisk och komplett som du är just nu. Vad vill du fira med dig och ditt liv idag?
  • Lägg händerna på hjärtat och känn in vad du känner dig tacksam för. Bara känn allt som känns magiskt. Eller om du vill skriva <3

Dagens inspiration

Låt oss påminna oss om att vår förmåga att njuta är föränderlig. Som en muskel som vi tränar så blir även den starkare. Personligen så har jag tänkt mycket på njutning senaste tiden. Hur jag kan njuta mer av livet, av vardagen, och allt däremellan. Hur jag kan njuta medan allt händer. Hur vardagliga stunder kan kännas ännu mer betydelsefulla. Hur sin morgonkopp med närvaro nästan känns som en helig stund, istället för något som sker i all hast. Så att inte dagarna, som är ens liv, bara sveper förbi i en dimma. Utan att fånga upp fler stunder, landa i tacksamhet, och se det vackra i det enkla. 

Det är många som njuter så lite av sin tid av sitt liv. Som att det är på paus i vardagen, i väntan på speciella händelser, väntan på sommaren, väntan på semester, för då kan det levas och njutas.Vilket vi så klart ska göra, massor. Men jag vill tro att njutning inte behöver vänta och begränsas.Njutning och kärlek till livet kan vara närvarande här och nu. Och det är ju så fantastiskt att ju mer uppmärksamhet vi ger något, ju mer växer det. 

Vill lyfta och inspirera till hur vi kan njuta mer, oavsett miljön vi är, och vart vi befinner oss i livet. Jag tror att njutning speglar sig i hur vi förhåller oss till det vi gör. Vi vet att allt är energi, och därför gör det en enorm skillnad vad vi väljer att vara i för state of mind. Som, om det “suck jag måste handla, puh vad ska jag ens köpa hem” kommer inte bjuda in till en härlig upplevelse eller njutning, men att gå och handla med en känsla av “jag känner sån tacksamhet över att jag kan ta mig till butiken själv, lyxen att köpa saker jag gillar, ha råd att handla mat till mitt hem” kommer vara helt annat. Kan kännas överdrivet när man läser det så här, men är så kraftfull när vi väljer att se allt fint vi har. Ibland behöver vi zooma ut och påminna oss om detta. Hur privilegierade vi är, hur mycket vi kan göra, och hur många som bara drömmer om att kunna leva som vi gör. Och då är det lite ledsamt att många bara lever i autopilot och knappt noterar livet och alla dess frukter. Jag vill tro att när vi uppmärksammar ens blessings, så bjuder vi in till närvaro och njutning. Därför uttrycker jag min tacksamhet dagligen, både i tystnad och med andra, för stora som små saker. 

Vi känner ju till att det vanligaste många känner när de ligger på dödsbädden, att de inte levde mer, njöt mer, uttryckte sin kärlek. Så låt oss ta med oss det, och se hur vi kan bli bättre på att njuta av oss själva och det här livet. Idag, och alla kommande dagar vi får vakna upp till.

Dagens "Souli Week action"

Vad vill du fira idag? Dela med gruppen - låt oss inspirera om allt magiskt vi har.

-

Det är ju sista dagen idag på Souli Week, men jag säger inte hej då och tack för den här rundan nu, det gör vi imorgon, så vi låter den här dagen vara en full Souli dag, så hörs vi igen imorgon och rundar av <3

Och igen TACK TACK TACK TACK för era delningar. Mitt hjärta bubblar av värme och kärlek när jag får ta del av era sårbara, fina, ärliga, och magiska delningar. Och det har kommit en hel del tårar också. Jag känner så mycket med er, för er. Låt oss påminna oss om att vi aldrig är ensamma, aldrig, vad vi än står i. I vår grupp finns det alltid utrymme för att uttrycka det som hjärtar bär. Jag är så otroligt tacksam för er, varenda en. Det är ni som skapar Souli Community. Tack tack tack.

Önskar just dig en härlig fredag fina du. Njut, fira, lev.

Kram Lisa

Back to blog

Leave a comment