SOULI WEEK - DAG 4

Dag 4 - Vart är du? 

God morgon fina du. Välkommen till en ny dag, torsdag den 25 april, kanske en dags om känns extra eller en helt vanlig dag som väntar, en sån dag som bara susar förbi i vardagen, om vi inte stannar upp och känner in. Känner in vart vi är, vart vi är på väg, och ser all magi runt om oss. Väljer att lägga vår uppmärksamhet på allt som funkar, allt som är underbart, allt som är gott, allt som är friskt, allt som blommar, allt som lever. 

Tänk så fint att du vill ge dig själv det här, en start på dagen där livet får lite mer plats. Gör dig redo för din stund, en stund som bjuder in till närvaro, på en plats som andas harmoni. Kanske du vill tända en rökelse, ett ljus, använda en Souli olja, ta fram dina kristaller - vad än som skänker dig ro. 

Landa i närvaro innan reflektionsstunden, på ditt sätt. Kanske genom tystnad, en andningsövning, dynamisk meditation, eller någon av dom guidade meditationerna jag tipsar om. Eller så kanske du idag testar att börja dagen med dagens inspiration, som är shaking. Jag älskar att börja morgonen med 5min shaking innan min stillsamma meditation, jag upplever ofta att det hjälper mig att komma djupare, då jag landar ner i kroppen först. 

Dagens inspiration 

För er som varit med förut är bekanta med detta, kanske ni gör det varje dag, eller varit vilande, oavsett vad - så bjuder jag in till att testa köra 5min shaking idag, om det känns rätt. Nu innan stunden, eller efter, eller senare under dagen. Känn in vad du behöver.

5min av shaking - för att höja din frekvens.

Att stå och skaka kan känns obekvämt och lätt att hamna i huvudet, där man börjar övertänka och försöka kontrollera rörelserna. Det handlar om att släppa sinnet för att landa i kroppen. Släppa sitt ego för att komma tillbaka till din sanna natur.

Var i ett rum där du inte blir störd och känner dig trygg, i med hörlurar eller på med högtalaren. Slå på valfri shaking låt, ett förslag om du inte har någon hittar du här. 

Ha gärna högt ljud, börja med att stå rakt upp, blunda, och ta några djupa andetag. Grunda ner fötterna och låt axlarna sjunka ner. Låt armarna bli tunga och släpp taget om käkarna. Låt magen få mjuka, det finns inget vi behöver hålla inne. Börja med att gunga lätt på knäna. Små rörelser för att hitta din sätt att “skaka” kroppen. Släpp hur det ser ut. Låt kroppen röra sig på ett sätt som känns skönt. Hitta din rytm och fördjupa rörelserna när det känns bekvämt. Känns det för svårt - dansa - rör dig på ett sätt som tilltalar dig. När låten är slut - stanna upp och behåll ögonen slutna. Observera hur det känns, kan du känna din energi, vart flödar det? 

Dagens tips på guidad meditation är:

10min meditation - Morning Ritual

20min meditation - Slowing Down Your Mind

Dagens reflektionsfrågor

Dags att mysa lite ytterligare med ditt inre. Känn in om du vill reflektera till tystnad eller musik, med eller utan en morgonkopp, under en kort eller lång stund. Här är en annan mysig reflektionslista som jag har, om det känns lockande. Önskar dig en mysig reflektionsstund <3

 • Checka in med dig själv. Med ett ord, en mening, eller mer:
  • Hur mår din kropp?
  • Hur mår ditt sinne?
  • Hur mår din själ?
 • Vart är du nu? Om ditt liv var en bok, och perioden du befinner dig i nu var ett kapitel, vad skulle kapitlet ha för titel? En titel som beskriver temat. Hur skulle du beskriva innehållet i denna period?
 • Vad tycker du om kapitletet du är i just nu? Njuter du? Är det en jobbig period? Känner du tillit? Finns acceptans?
 • Hur är din energinivå idag? Behöver du ladda batteriet eller har du kraft? Hur och när laddar du?
 • Vad vill du göra idag för dig och ditt välmående? Fill up your battery <3
 • Vad känner du dig tacksam för just nu? 

Dagens "Souli Week action"

Idag hoppas jag att ni vill dela i whatsappgruppen, titeln på kapitlet du är i och det du vill göra för dig själv idag <3

Dagens happening

Ikväll är det dags för Souli Week's sista event, och det håller fantastiska Emma, som höll breathwork i tisdags.

Torsdag 25/4, kl: 19.00-19.50, Embodiment Practice + Journaling

Låt oss landa i våra kroppar genom förkroppsligande rörelse och närvarande andetag. Känna vad som är mest levande inom oss just nu. Vad blommar inom mig i denna stund? Vart är jag i livet och hur känns det? Låt oss vända oss inåt och utforska vad vi möter där inom. Känna, lyssna, andas in tillit och ta emot. Ta emot allt det vackra du har framför dig.

Ni som har köpt Go Deep, har ju redan länken sen i måndags, vänligen kika att du har koll på mailet i god tid, och bara checka in när det är dags. Skulle du inte kunna vara med live, så är det bara att maila (om du inte redan gjort det) så får du inspelningen. 

-

Önskar dig en skön och flowy dag. 

Kram Lisa

Back to blog

Leave a comment