SOULI WEEK - DAG 2

Dag 2 - Skala av och känn in.

God morgon fina själ. Jag brukar slå på det här tracket, nästan direkt jag vaknar, för att sätta tonen på min morgon. Låter dom grundande ljuden påminna mig om att det inte är bråttom med jag pysslar på och skapar min space.

Ge nu dig själv ett djupt skönt andetag, och sucka ut. Släpp natten, landa hos dig själv, och bjud in lugn till den här stunden. Tänk vad mysigt att du ger dig själv det här, det är ren självkärlek.

Skärma av, tänd ett ljus, och släpp axlarna. Skapa ett space som andas stillhet, båda runt om dig och inom dig. Om du vill göra den genom en guidad meditation så tipsar jag nedan, men som ni har koll på, så är det upp till dig hur du vill bjuda in närvaro. Beroende på hur mycket tid du kan sätta, och vad du behöver just nu.

Dagens tips på guidad meditation är:

10 min meditation - Start your day with a full heart and clear mind

24 min meditation - A body scan for reconnecting with oneself

Ibland händer livet och man kanske känner att man inte "hinner" meditera och göra reflektionsfrågorna, vilket är mer än okej, men jag vill tro att vi alla kan skapa plats för 3 min för att fånga upp oss själva, är det en sån morgon så gillar jag att stanna upp och lyssna på den här: The only place you need to be is here.

Dagens reflektionsfrågor

Välj om du vill reflektera till tystnad eller givande musik. Listan jag delade igår hittar du här. Njut av lugnet, mys in dig, låt hjärtat tala, och pennan flöda.

  • Hur känns det att vara du den här morgonen?
  • Vad är status för ditt sinne? Stillsamt? Stressat? Tomt? Rastlöst? Harmoniskt? Kan du känna av det nu?
  • Vad upplever du tar upp mest plats i din uppmärksamhet just nu?
  • Stillhet, vad betyder det för dig? Hur får det dig att känna? Ett motstånd? En självklarhet? Känn in när upplever du stillhet? Något du vill ha mer eller mindre av?
  • Vad är det för aktiviteter, beteenden, eller tankar som får dig i obalans? Något som önskar att förändra i din vardag? Någon ovana? Något mönster?
  • Always, count your blessings. Vad är tre saker du känner en sann tacksamhet för just idag?

Dagens inspiration 

Att notera din relation till din mobil, och speciellt sociala medier. Utan dömande, bara lekfullt var extra uppmärksam hur du beter dig. Av alla gånger du plockar upp telefonen, hur ofta är det bara av vana? Våga kärleksfullt ifrågasätta ditt beteende. Varför scrollar jag just nu? Vad söker jag? Vad får jag ut av det? Se om du kan känna skillnad när sociala medier ger dig något och när det inte gör det. Tar du med dig telefonen överallt? Eller kan du gå på toa, stå i kö, och ta en promenad utan den? Har du kontroll över den, eller har den kontroll över dig? Beroende på hur relationen ser ut, är det något du vill förändra? Vill du bjuda in mer gränser? Slå av notiser? Begränsa skärmtid? Eller känner du att du vill upprätthålla balansen? Detoxa oftare? 

Jag vill tro att det är viktigt att känna in och faktiskt påminna sig om att det riktiga livet, som sker bortom våra skärmar. Att reflektera hur man fördelar sin uppmärksamhet, vad det gör med en, och vad som verkligen betyder. Så jag bjuder in att stanna upp idag och nyfiket uppmärksamma vanor, och landa i intentionen för tiden som sätts på sociala medier.

Dagens "Souli Week action"

Finns en poll i whatsappgruppen att svara på. Känn in och svara ärligt, för dig, och andra. Självklart finns det också space för att dela och kommentera om det är något som kommer upp under dagen, om det är några tankar, eller insikter som känns lite extra.

Dagens happening

Idag är veckans första event! Och som ni säkert har koll på, så är det för dom som köpt Go Deep, och dörrarna till köp stänger 18.00 ikväll, om det är någon som kommit på att dom vill joina.

Ikväll, tisdag 23/4, kl: 19.00, 50min Breathwork, guidad av Emma:

En session som tillåter sinnet att finna ro, så att vi kan känna vad som finns där under, bakom vårt monkey mind. Låta sinnet och tankar få tystna, så vi kan höra till vår kropps visdom. Vad finns där, vad bär du på? Låt oss komma samman och andas, skala av för att känna och finna den klarhet som alltid finns där inom.

Länk till eventet har redan skickats via mail till alla som köpt sin plats (24h innan eventet), och dom som joinat efter det kommer få mailet löpande. Vänligen notera att det är ditt ansvar att kolla mailen en timma innan eventet, så att du har fått det, annars skriv ett PM på whatsapp eller maila hello@soulicollective.com.

Viktigt att läsa mailet med information om förberedelser, för att du ska få en sån givande stund som möjligt <3

Kommer bli magiskt att få mötas där.

-

Önskar dig en fin dag, 

Kram Lisa

Back to blog

Leave a comment